Limfjorden

Limfjorden og lystfiskeri

Limfjorden er enorm og rummer flere fiskepladser end de fleste har tid til at affiske gennem et helt liv. Nogle fiskepladser er let tilgængelige og andre har ikke set skyggen af en lystfisker i mange år.

Havørredfiskeriet er i verdensklasse om foråret og om efteråret. Vintersæsonen svinger hvert år, men kan når vintervejret er mildt, kan årstiden være ganske spektakulær. Sommersæsonen er på grund af gennemsnitligt stigende temperaturer, en svær periode at have med at gøre. Iltsvind er hovedfaktoren i den ligning. For varmt vand er for så vidt en anden faktor, mest fordi at kanalen generelt er lavvandet og vandet derfor hurtigt opvarmes.

Ålefiskeriet kan være særdeles godt om sommeren, det gælder på sin vis i hele Limfjorden. Dog kan de mindre fjorde og områder såsom Skive Fjord, Hjarbæk Fjord, Vilsund, Løgstør Bredning og området omkring Jegindø m.fl., være alt for iltfattige for alle fiskearter når der er vindstille og varmt.

Hornfiskene ankommer i april/maj og bliver typisk nogle måneder frem. Når der er hornfisk i Limfjorden er der mange stort set alle steder.

Også sild kan fanges i fjorden. Læs mere om det her: Sildefiskeri…

Makrel kan fanges i de ydre dele af Limfjorden i sensommeren, men der er undtagelser hist og her. Bl.a.: Fur…

Limfjorden er ikke let at have med at gøre

Den enorme kanal, som Limfjorden også er, kan være særdeles uoverskuelig. Ofte er der også langt imellem de bedste fiskepladser. Skive Fjord, som er en del af Limfjorden, er langt mere overskuelig.
I mange tilfælde bør man dele den store kanal op i mindre bidder, når man kaster sig ud i lystfiskeriet i den. Her på siden kan du se forslag til områder og ruter, hvor man besøger én god fiskeplads efter den anden i mindre områder af fjorden. Ture/ ruter i Skive Fjord er også inkluderet.

Se dem her: 

  1. Turen går til Louns Bredning…
  2. Turen går til Skive Fjord…
  3. Turen går til Harre Vig…
  4. Turen går til Mors…
  5. Turen går til overspringerpladserne…

Få mere viden

Vil du vide mere om Limfjorden og hovedsageligt lystfiskeriet deri, så kan du læse alt om både fiskepladser, lystfiskeri efter alle fiskearter, parkering nær fiskepladserne, hvilke agn, årstider og vejrforhold der udgør det bedste fiskeri og leder til flest fangster her:

Onlineguiden: Lystfiskeri i Limfjorden…

Rigtig god fornøjelse.

Jari P. – Skive Fjord og lystfiskeri Danmark.

error: Content is protected !!